Zelf vegan Chai Latte maken

Sinds een aantal jaar is een vegan chai latte mijn favoriete drankje wanneer het minder mooi weer is. Maar stiekem kan ik het ook gewoon in de zomer drinken hoor en ik doe dit ook. Maar nu het weer regent en de truien uit de kast zijn gehaald, mag ik van mijzelf weer vaker genieten van een heerlijke vegan chai latte!

Dit recept voor vegan chai latte is snel te maken en makkelijk mee te nemen in je herbruikbare thermosbeker*.

Zelf vegan Chai Latte maken

Hoe maak je een chai latte?

Ik heb al zo vaak geëxperimenteerd om hét recept te vinden voor een chai latte. Dit is blijkbaar moeilijker dan ik dacht. Ik heb mijzelf zo vaak verheugd op een kopje wat achteraf te waterig of smaakloos was.

Toen ik deze super makkelijke variant leerde maken, was ik gelijk enthousiast! Dit is de meest makkelijke variant die ik ooit heb geprobeerd en ik denk dat niemand dit kan laten mislukken (tenzij je een pan met melk laat aanbranden).

Wat heb je nodig?

  • 200 ml havermelk (of een andere plantaardige variant wat jij lekker vindt)
  • 1 tl speculaaskruiden*

Wat moet je doen?

  1. Voeg de melk en speculaaskruiden toe aan een (klein) pannetje.
  2. Verwarm de melk en roer deze goed door.

Wat je ook kunt doen is de melk opwarmen in een melkschuimer en hier de speculaaskruiden aan toevoegen. Hiermee ontstaat er een lekkere schuimlaag.

Lees ook: Hoe gezond is koemelk?

* Deze link is een affiliatelink. Wanneer je iets aanschaft via deze link, ontvang ik een kleine commissie. Je hoeft hier niet extra voor te betalen. Op deze manier kun je mij ongemerkt steunen.