Tosti recept “uit de pan”

Een “normaal” broodje met kaas omtoveren tot een tosti vind ik altijd zo lekker. Eigenlijk eet ik het te weinig, maar blijft het gelukkig wel extra lekker en speciaal van. Ik houd ervan om een tosti iets specialer te maken door er iets extra’s tussen te doen, denk bijvoorbeeld aan plakjes tomaat.

Andere toppings die ik erg lekker vind zijn bijvoorbeeld (provençaalse) kruiden, pesto en (gegrilde) groente. Daarbij kan je met de kaas zelf natuurlijk ook variëren! Kaas met kruiden of een ander soort kaas zoals brie of mozzarella! Ook kun je de tosti veganistisch maken door vegan kaas ertussen te doen.

Tosti recept “uit de pan”

Waarom een tosti uit de pan?

Zelf maak ik vaak een tosti in de pan, omdat ik dit makkelijk vind. Wanneer ik bijvoorbeeld gebruik maak van gegrilde groente, heb ik toch al een pan vies gemaakt. Dit scheelt mij weer afwas! Daarbij houd ik ervan als je heerlijk eten kan maken, zonder dat je al te veel attributen nodig hebt in de keuken.

Gezonde tips

Om een tosti zo gezond mogelijk te maken, kun je gebruik maken van volkoren brood. Daarnaast is 30+ kaas een vetarme optie, zo krijg je ongemerkt minder verzadigde vetten en kcal binnen. Ook kun je dit tosti recept veganistisch maken door gebruik te maken van vegan kaas.

Hoe maak je dit tosti recept?

Dit recept is genoeg voor 2 tosti’s.

Wat heb je nodig?

  • 0,5 paprika
  • 4 (volkoren) boterhammen
  • 4-6 plakjes kaas
  • (verse) basilicum

Wat moet je doen?

  1. Snijd de paprika in kleine stukjes of dunne reepjes.
  2. Bak of grill de paprika voor ongeveer 3-5 minuten.
  3. Leg intussen op 2 broodjes de kaas en basilicum naar smaak.
  4. Serveer de paprika op de kaas en leg de andere 2 broodjes op de belegde broodjes.
  5. Leg de broodjes in een voorverwarmde pan voor ongeveer 5 minuten*. Draai de tosti tussendoor op.

Bekijk ook: Hoe kan je op een natuurlijke manier je spijsvertering bevorderen?

* Je kunt een deksel op de pan/tosti’s leggen, hierdoor verdwijnt er aan de bovenkant van de tosti geen warmte en smelt de kaas eerder.