Regenboogpraat

Tussen 11 en 17 oktober 2021 was het Regenboogweek. Deze week is er om meer aandacht te besteden aan LHBTIQ+ en om met elkaar in gesprek te komen.

Om die reden ben ik vanuit Westfriese Bibliotheken gevraagd om samen met Anoek Harder op 14 oktober een Regenboogpraat te organiseren voor jongeren in West-Friesland.

De Regenboogpraat

Anoekk Harder en ik hebben jongeren (16 t/m 25 jaar) uitgenodigd om met elkaar te delen over wat hen bezighoudt, omtrent onderwerpen als seksualiteit, daten, genderidentiteit en lhbtiqa+.

Dit hebben we met succes gedaan in een vertrouwde omgeving en met respect voor elkaar.

Samen met een hapje en (alcoholvrij) drankje hebben wij verhalen, ervaringen en inzichten met elkaar gedeeld door bijvoorbeeld stellingen met elkaar te bespreken of open vragen te stellen.

Deze poster en andere afbeeldingen die verspreid zijn, heb ik ontworpen.

Publiciteit

Samen hebben we met veel passie en plezier dit evenement georganiseerd. Na het evenement kwamen we beiden met veel energie weer thuis, wat een succes!

Wij, de bibliotheek en de jongeren waren niet de enige die enthousiast waren. De Regenboogpraat is ook op de radio, in het nieuws en via social media verspreid.

Het radiofragment kun je hier terugvinden.

Bekijk hier de artikelen van NH-NieuwsRodi EnkhuizenWeekblad Zondag en De Andijker.

Bekijk hier een selectie van de berichten van LHBTI West-FrieslandCOC Noord-Holland Noordjongeren van West-Friesland en Westfriese Bibliotheken.

Reacties en ervaringen

Westfriese Bibliotheken

Westfriese Bibliotheken heeft op verschillende manieren aandacht besteed aan de Regenboogweek, denk bijvoorbeeld aan het organiseren van verschillende activiteiten en het verzamelen van boeken omtrent de LHBTIQ+

De Regenboogpraat is een waardevolle avond geweest. Fleur en Anoek hebben dit goed georganiseerd. Hier willen we zeker een vervolg op!

De jongeren

Wij hebben ontzettend postieve reacties ontvangen vanuit de jongeren. Lees deze hieronder:

Deze avond was zo fijn en het voelde gelijk vertrouwd. Ik durfde voor het eerst mijn verhaal te vertellen en het was fijn om ook gelijkgestemden te vinden. Wanneer is de volgende keer?

Ik wilde nogmaals even dankjewel zeggen voor de leuke avond. Was een fijn groepje.

Als vervolg hebben Anoek Harder en ik “Kletspraat” opgericht voor jongeren. Ons doel is doel verbinding met elkaar te krijgen en het delen van verhalen.