Over Fleur’s Promotion

Opleidingen van Fleur

Afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in voeding, gezondheid en gedragsverandering door verschillende opleidingen en cursussen te volgen.

HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek (Hogeschool van Amsterdam)

In 2018 heb ik de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond. Deze opleiding gaat over de veelzijdige wereld van voeding en gezondheid.

Naast voeding, voedingsmiddelen en epidemiologie, leer je tijdens deze opleiding ook over onderwerpen als onderzoek, psychologie, communicatie, management, marketing, ondernemen, fysiologie en pathologie van het lichaam, psychologische gesprekstechnieken, evidence based handelen, kritisch redeneren, professionalisering en ethiek.

Ik heb tijdens deze opleiding gekozen voor de specialisatie “Nutrition and Dietetics”. Zo heb ik meer de verdieping opgezocht rondom voeding bij ziekte, zoals cardiovasculair risicomanagement, ondervoeding, voedselovergevoeligheid, diabetes, klinische depletie, maag- darm- en lever, nefrologie en geriatrie.

Minor Klinische Voeding (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen)

Tijdens de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik de minor Klinische Voeding aan Hogeschool van Arnhem en Nijmegen gevolgd, waardoor ik afstudeerde als klinisch diëtist.

Deze minor is een verdieping over klinische voeding. Je leert nog meer over voeding bij ziekten door onder andere te werken met ingewikkelde casussen op verschillende manieren.

Met mijn specialisatie heb ik als afsluiting van mijn opleiding een half jaar stage gelopen in het ziekenhuis in Alkmaar (Noordwest Ziekenhuisgroep).

Grafische opleidingen (Grafisch Media Instituut, Amsterdam)

Van 2018 t/m 2020 heb ik drie opleidingen afgerond op het Grafisch Media Instituut (Amsterdam), namelijk de opleidingen:

  • DTP Basis
  • Mediavormgeving Basis
  • Grafisch Ontwerper

Dit deed ik terwijl ik werkzaam was in de marketing, vormgeving en social media. Ik heb meerdere banen gehad in de gezondheids- en voedingsindustrie.

Master Health Education and Promotion (Universiteit van Maastricht)

In 2021 ben ik begonnen met de Master Health Education and Promotion aan de Universiteit van Maastricht. Deze opleiding duurt 2 jaar. Hier kan ik mijn brede kennis over voeding, gezondheid en vormgeving samenvoegen tot het bevorderen van de gezondheid van jou en de andere Nederlanders.

Deze Engelstalige opleiding richt zich op het begrijpen en veranderen van gedrag van mensen rondom gezondheid. Dit geldt voor het individu, maar ook voor een groep of gehele maatschappij.

Workshop Meditatie (Steven Korpel)

Tijdens deze workshop in 2022 is het belang van meditatie en mindfulness besproken. Ook zijn verschillende vormen van mediteren gedeeld en hebben we dit zelf mogen ervaren.

Emo-eten (Erasmushogeschool Brussel)

Tijdens deze bijscholing in 2022 heb ik meer diepgang gekregen over emotioneel eten. Verschillende onderwerpen zijn besproken zoals: behandelaanpak, de psychische achtergrond, multidisciplinaire aanpak en ervaringen.

Tantrische Meditatie Workshop (Liefdescoach)

Ik heb deze tantra workshop* in 2022 gevolgd. Hier wordt beweging (dans), adem meditatie en geluid gecombineerd. Tijdens de workshop ervaar je een diepe verbinding met jezelf door steeds dieper te voelen, en meer en meer in je lichaam te zakken. Je laat je lichaam ontladen van alles wat je niet meer dient en laat je jezelf overstromen van liefde.

* Dit was een witte tantra workshop, er zijn dus geen seksuele handelingen.

Cacao Ceremonies (Leona Schirp & Eva Schenk)

In 2022 heb ik meerdere cacao ceremonies gevolgd om te ervaren wat het drinken van cacao mij kan brengen. Een cacao ceremonie zou een positieve, helende ceremonie zijn, die je verbindt met je intuïtie en je hart opent. Tijdens deze avonden wordt cacao gecombineerd met meditatie, (verbindings) oefeningen, lachen, dansen en een (kleine) klankschalen sessie.

Kernmodule (Live the Connection, België)

Tijdens deze cursus in 2022 heb ik handvatten gekregen om mensen te helpen bij het veranderen van overtuigingen, slechte gewoonten en oude patronen. Deze cursus is gericht op dat mensen gaan leven naar wat goed is voor henzelf en de omgeving. Deze methode werkt met het onderbewuste.

Boeken

Hiernaast heb ik ook veel boeken gelezen, enkele interessante boeken voor jou zijn:

  • Mindfulness for Woman (Vidyamala Burch)
  • Jezelf ontstressen in minder dan vijf minuten (Marina Riemslagh)
  • Vrienden worden met je lijf, lichaamsbewustzijn als levensbelang (Lisette Thooft)
  • Liefdesbang, overwin verlatingsangst en bindingsangst (Hannah Cuppen)
  • Gelukkig kunnen we wandelen (Annabel Streets)

Lees ook: Fleur in het kort

Liefs Fleur