Maak nu je eigen tortilla wrap

Met dit wrap recept maak jij in een handomdraai jouw eigen wraps! Door zelf wraps te maken bespaar jij niet alleen geld, maar ook een plastic verpakking. Daarnaast kun je zelf de ingrediënten bepalen, zoals het meel/graansoort of het gebruik maken van wel of geen zout. Ik geniet zelf altijd heel erg als ik weet dat mijn eten zelfgemaakt en gezond is. 

Wist je dat dit een vegan recept is? Er zitten geen dierlijke producten in dit wrap recept. De enige ingrediënten namelijk zijn bloem, bakpoeder, olie en water.

Deze wraps kun jij ideaal 1-2 dagen gekoeld bewaren (in de koelkast), of tot 6 maanden in de vriezer. Zo kun je ervoor kiezen om een grotere portie in 1x te maken.

Maak nu je eigen tortilla wrap

Geen wraps meer eten uit de verpakking?

Dit mag altijd, maar voel je natuurlijk niet verplicht! Ik eet ook wraps uit de verpakking.

Ik geloof daarentegen wel in dat elke kleine stap die je maakt meehelpt aan je gezondheid en het milieu. Daarom probeer ik dit vegan recept steeds vaker te maken. Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk, maar je moet er wel even de tijd voor nemen als je het vergelijkt met de wraps die je binnen enkele seconden uit de verpakking haalt. 

Het voordeel vind ik ook, dat je zo gemakkelijk een kleinere of grotere portie wraps kunt maken en niet afhankelijk bent van een verpakking van 6, 8 of 12 stuks.

Hoe maak je dit wrap recept?

Zoals ik al zei, is dit wrap recept erg makkelijk te maken. Ze hebben totaal maar vier ingrediënten, dat geloof je toch bijna niet? De reden dat wraps uit de supermarkt meer ingrediënten bevatten, is onder andere voor de smaak, houdbaarheid en soepelheid van de wrap.

Wat heb je nodig? (6 wraps)

Hoe maak je het?

  1. Meng de bloem en bakpoeder in een kom.
  2. Voeg de olie en water toe en meng het geheel tot een grote soepele bol.
  3. Verdeel de bol in 6 gelijke stukken.
  4. Maak met een deegroller het deeg plat tot dunne wraps van enkele millimeters dik.
  5. Verwarm een pan en smeer deze eventueel in met een klein beetje olie.
  6. Bak een wrap aan beiden kanten voor enkele minuten in de pan, tot deze een beetje bruin wordt.

Maak nu deze wraps met tomatensaus, jouw lievelingsgroenten, kruiden, vlees(vervanger) en (30+) kaas! Hmmm!

Lees ook: 5 stappen richting een duurzaam leven met ons voedsel

* Deze link is een affiliatelink. Wanneer je iets aanschaft via deze link, ontvang ik een kleine commissie. Je hoeft hier niet extra voor te betalen. Op deze manier kun je mij ongemerkt steunen.