Kletspraat

Maandelijks organiseer ik “Kletspraat” voor jongeren uit West-Friesland en omgeving. Het doel is het creëren van verbinding met elkaar, het delen van verhalen/ervaringen en het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling.

Tijden de Kletspraat gaan we in intieme sfeer en een veilige omgeving in gesprek over maatschappelijk en actuele thema’s. Iedere maand staat er een ander thema centraal en afhankelijk van het thema zal er zo nu en dan een inspirerende gastspreker uitgenodigd worden.

Meestal beginnen we met een meditatie om vervolgens een deelronde te doen over het betreffende thema. Ten slotte werken we met vragenkaartjes of een andere actieve werk- en/of gespreksvorm.

Kletpraat is een laagdrempelige manier om nieuwe mensen te leren kennen, diepgaande gesprekken te voeren en nieuwe dingen over jezelf te leren. De Kletspraat duurt 1,5 tot 2 uur en vindt ‘s avonds plaats in Hoorn.

Gastsprekers

We willen jongeren stimuleren om na te denken over maatschappelijke en persoonlijke thema’s. Deze thema’s zijn erg uitlopend, om die reden betrekken we soms een gastspreker. Deze gastspreker heeft kennis en ervaring over het betreffende onderwerp. Op die manier wordt de (juiste) kennis gedeeld. De gastspreker staat genoemd per thema.

Ervaringen

De Kletspraat is vanaf het begin een groot succes! De ervaringen vanuit de jongeren zijn zeer positief. Hieronder staan enkele ervaringen/reviews op een rij:

‘Ik ben echt onder de indruk van de avond! Het was een hoop, maar precies wat ik nodig had. Echt heel erg bedankt dat jullie dit doen.’

‘Ik vond het een hele mooie avond, ik voelde veel verbinding waarbij ik het gevoel kreeg gehoord en gezien te worden. Het besef tijdens de meditatie dat ik meer zelfliefde, zelfvertrouwen en minder onzeker hoef zijn vond ik iets moois. Ik werd mij er meer bewust van dat ik meer in mijzelf mag geloven, dat ik goed ben zoals ik ben. Verder gaf Johan de tip meditaties uit te voeren met als thema compassie. Gelijk savonds gedaan en ervaarde meteen liefde richting mijzelf. Ook jou tip neem ik mee, in gesprek gaan met de gene waar je weerstand mee voelt. Een behoorlijke opdracht voor mij maar zeker waard om het gesprek aan te gaan wanneer ik weerstand voel. Bedankt daarvoor 🙏🏼Ik vond het een hele mooie waardevolle avond met een mooie groep mensen. Mooi dat jullie dit soort avonden organiseren. 💕

‘Wilde jullie nog even bedanken voor de fijne avond! Het was heel bijzonder en fijn om zo open met elkaar te kunnen praten. Ik ben er de volgende keer weer bij!’

In het nieuws

Niet alleen wij en de jongeren zijn enthousiast, ook het (regionale) nieuws heeft interesse! Hieronder staan enkele artikelen op een rij:

Komende Thema’s

Wij hebben nog veel ideeën voor toekomstige kletspraten, deze staan hieronder. Heb je ideeën/suggesties? Schroom niet om mij een berichtje te sturen via dit formulier.

 • Zelfliefde
 • Duurzaamheid
 • Psychische problemen/uitdagingen (praten, delen en herkenning zoeken over dit thema, je bent niet de enige)
 • Omgaan met groepsdruk
 • Voeding en gezondheid
 • Racisme, intimidatie en geweld (praten en kennis maken over dit thema)
 • Vrouwen/mannencirkel (praten over alle vragen/onderwerpen/onzekerheden rondom het vrouw/man zijn)

Wil je weten wanneer we een nieuwe kletspraat organiseren? Bekijk dan deze website voor de meest actuele informatie!

Wil je mij inhuren om een kletspraat te organiseren voor andere doelgroep? Dit kan! Neem gerust contact met mij op via dit formulier.

Eerstvolgende Kletspraat

Thema: Stress en Mindset

Tijdens deze avond gaan we het hebben hoe je jezelf in een groei-mindset kunt brengen door stress op te heffen, in plaats van ermee om te gaan. Je gaat jezelf ontstressen, dit zonder dat iemand hoeft te weten welke stress je aan het opheffen bent. Ook leer je stress in je lichaam opmerken. En gaan we natuurlijk ervaringen delen.

Gastspreker: Johan Haagsma (Facebook)

Meer informatie (incl. tickets) kun je terugvinden via de site van Jongeren van West-Friesland. Klik hier!

Afgelopen Thema’s

Thema: Hooggevoeligheid

Tijdens deze avond staat herkenning en erkenning centraal. We beginnen met een meditatie. Daarna bespreken we met elkaar wat hooggevoeligheid (voor jou) betekent en hoe je hier mee om kunt gaan. We gaan ervaringen delen en je eigen aura (leren) voelen.

Gastspreker: Josine van Kampen (Facebook)

Thema: Meditatie

Tijdens deze avond gaan we niet alleen praten over het onderwerp “meditatie”, we gaan ook ervaringen delen, bespreken waarom mediteren belangrijk is én zelf drie verschillende manieren van mediteren ervaren.

Gastspreker: Steven Korpel (Facebook)

Thema: Persoonlijke grenzen

Tijdens deze avond staan we stil bij onze persoonlijke ontwikkeling, specifiek gericht op persoonlijke grenzen. We beginnen met een meditatie en gaan daarna aan de hand van persoonlijke ervaringen stilstaan bij dit onderwerp. We bespreken vragen zoals:

 • Hoe vind je dat we met elkaar omgaan?
 • Denk je er wel eens bij na of je iemand wel of niet een knuffel mag/kan geven?
 • Heb je soms het gevoel dat iemand je persoonlijke grenzen overschrijd?
 • Hoe geef je deze grenzen aan?

Thema: Ontmoet Jongeren van West-Friesland

Tijdens deze avond laten we nieuwe mensen kennis maken met “Jongeren van West-Friesland” via de online Kletspraat. Tijdens deze avond beginnen we met een meditatie, leer je andere jongeren uit West-Friesland en de organisatie kennen. We vertellen over het ontstaan van JWF en het doel. Ook maak je kennis met onze activiteiten. Voel je welkom en vrij!

Thema: Jaarafsluiting

Tijdens deze avond praten we over het jaar 2021. Wat heb je meegemaakt? Wat heb je geleerd? Waarin ben je gegroeid en wat heb je overwonnen? Maar ook: Hoe sta je er nu in en hoe kijk je naar het nieuwe jaar?

Ook gebruiken we andere elementen, zoals persoonlijke opdrachten en een korte meditatie.

Thema: Regenboogpraat

Tijdens deze avond bespreken we verhalen, ervaringen en onzekerheden rondom de onderwerpen daten, seksualiteit en LHBTI+.

Ook gebruiken we andere elementen, zoals een quiz en het bespreken van stellingen.

Sfeerimpressie

Hieronder zie je enkele foto’s van verschillende edities van de Kletspraat

Ben je geïnteresseerd in andere evenementen? Via mijn social media deel ik alle evenementen. Daarnaast kun je mij altijd een berichtje sturen via het contactformulier!