Gezonde trifle met fruit

Als je aan mij vraagt wat mijn favoriete nagerecht is, dan noem ik zonder twijfel dit trifle recept op. Ik heb dit recept geleerd toen ik 11 jaar oud was en heb het afgelopen jaren helemaal eigen gemaakt. Ik maak dit recept nog steeds meerdere keren per jaar. Iedereen die mij leert kennen zal vroeg of laat mijn trifle voorgeschoteld krijgen.

Dit trifle recept is fris én fruitig. Ook is hij een klein beetje gezond(er), dit hangt er natuurlijk wel vanaf welke ingrediënten jij gebruikt. Wil je een gezonde(re) versie maken? Lees dan hieronder hoe!

Gezonde trifle met fruit

Is dit recept gezond?

Dit trifle recept is op zichzelf niet per se gezond, maar ik geloof in een balans. Je mag gerust af en toe wat eten wat niet of minder gezond is. Je kunt enkele dingen in dit recept veranderen, waardoor hij al een stuk gezonder is! Je kunt gebruik maken van:

 • volkoren eierkoeken
 • zero limonade (zonder calorieën)
 • roomyoghurt met minste kcal
 • de slagroom weglaten

Hoe maak je deze trifle?

Het enige nadeel aan dit trifle recept is dat de trifle zo lekker is en dus snel op is. Hierdoor ben je bijna langer bezig met het maken van de trifle. 😉

Het leuke aan dit recept is dat je veel kunt variëren en dit recept dus meerdere keren kunt maken en elke keer een andere trifle hebt. Wat je kunt doen is namelijk de smaken van de limonade en yoghurt en het soort fruit aanpassen. Hierdoor creëer je de ene keer een citroentrifle en de volgende keer een frambozentrifle of zelfs een tropical-trifle. En ja, al die verschillende smaken heb ik gemaakt en zijn zo lekker!

Dit recept is genoeg voor 6-8 personen en prima 2-3 dagen afgesloten te bewaren in de koelkast!

Gezonde trifle met fruit

Wat heb je nodig?

 • 1 pak (volkoren) eierkoeken
 • limonade (zero)
 • 0,5 liter magere yoghurt
 • 0,5 liter vruchten roomyoghurt
 • evt 200 ml (opgeklopte) slagroom
 • 3 porties fruit

Hoe moet je dit maken?

 1. Snijd het fruit in dunne plakjes en leg deze even aan de kant.
 2. Meng in een kom de magere yoghurt, roomyoghurt en eventueel de slagroom. Zet deze kom naast het fruit.
 3. Vul een diep bord met limonade en breek de eierkoeken in stukken.
 4. Pak de schaal waarin de trifle geserveerd in gaat worden.
 5. Pak het aantal stukken van de eierkoeken wat je nodig hebt voor 1 laag en leg deze voor ongeveer 3 seconden in de limonade. Doe dit niet te lang, anders zuigen ze te veel vocht op. Eventueel kunnen de stukken eierkoeken uitgeknepen worden, als er te veel vocht in zit.
 6. Leg de plakken op de kop in de schaal, dus met de limonade kant boven. Hierdoor kan de limonade door de eierkoek naar beneden zakken.
 7. Wanneer de hele bodem bedekt is met een eierkoeken, smeer je hier een (dunne) laag van het yoghurtmengsel op, zodat de eierkoeken niet meer zichtbaar zijn. 
 8. Leg op het yoghurtmengsel wat fruit verspreid over de laag.
 9. Herhaal de laatste 3 stappen tot alles op is.
 10. Versier de bovenkant van de trifle met overgebleven fruit.

Lees ook: Hoe gezond is koemelk?