Gezonde reep met gepofte quinoa

Wij gaan vandaag aan de slag met quinoa! Heb je hier wel eens mee gekookt? Of heb je misschien een zak gepofte quinoa in je handen gehad?

Vaak lees je recepten voor een gezonde reep met noten en/of muesli. Ik dacht enkele jaren geleden, kun je ook niet een ander soort reep maken? Totdat ik hoorde over repen gemaakt van gepofte quinoa.

Deze quinoarepen zijn ideaal voor thuis én onderweg. Daarbij is dit quinoa recept relatief gezond, maar vooral leuk om zelf te maken!

Gezonde reep met gepofte quinoa

Waar koop ik gepofte quinoa?

Steeds meer supermarkten verkopen tegenwoordig gepofte quinoa. Je kunt het vinden bij de Albert Heijn, Holland & Barret en Ekoplaza. Maar je kunt het ook online vinden, bijvoorbeeld bij Bol.com, de Body & Fit shop of de Notenshop.

Je kan mij ondersteunen door gepofte quinoa aan te schaffen via deze link. Ik ontvang een kleine commissie wanneer je iets aanschaft via deze weg. Je hoeft hier niet extra voor te betalen.

Gezonde reep met gepofte quinoa

Hoe maak je dit quinoa recept?

Ik hoor je al denken: “Dit is vast een ingewikkeld recept”. En nee, dat is het niet! Lees het snel hieronder.

Wat heb je nodig?

  • 100 gr pure chocolade
  • 4 el pindakaas
  • 2 el honing of agavesiroop
  • ongeveer 60 gram gepofte quinoa

Hoe maak je de reep?

  1. Zet een pan op zacht vuur en smelt hier de chocolade, pindakaas en honing of agavesiroop voorzichtig in, blijf goed roeren.
  2. Wanneer alles goed gesmolten is en door elkaar geroerd is, kan de gepofte quinoa toegevoegd worden.
  3. Roer dit goed door elkaar.
  4. Leg het chocolade-quinoa mengsel op een plaat en druk deze aan tot er een grote laag ontstaat van ongeveer 1,5 cm dik.
  5. Laat dit afkoelen.
  6. Snijd het brok in stukken in het gewenste formaat

Extra tip!

Wanneer je deze repen maakt, kan het zijn dat er wat gepofte quinoa-stukjes los gaan zitten. Geen ramp! Deze kun je mooi hergebruiken voor op bijvoorbeeld jouw schaaltje yoghurt. Je hoeft dit niet weg te gooien 🙂

Lees ook: Samen gaan we voedselverspilling tegen

Gezonde reep met gepofte quinoa

Dit quinoa recept is geïnspireerd op het recept van Easy Daily Food.