Gezond tussendoortje: Dadelballetjes

Deze gezonde snack, dadelballetjes, zijn zo lekker, dat zal waarschijnlijk ook wel de reden zijn dat je zo veel verschillende varianten kunt vinden op het internet. Je kunt blijven variëren met dadels en ze worden hier in huis ook vaak gebruikt.

Dadelballetjes zijn makkelijk te maken en dit is een recept voor een gezond tussendoortje waarbij je geen (ingewikkelde) keukenmachines voor nodig heb. Het enige wat jij nodig hebt is een kom, mes en een snijplank!

Gezond tussendoortje: Dadelballetjes

Waarom dadelballetjes?

Dadel(balletjes) zijn niet alleen lekker, maar ook makkelijk mee te nemen. Ze bevatten gezonde vitaminen, mineralen en rijk aan vezels (dus goed voor onze stoelgang). Eigenlijk gewoon de perfecte gezonde snack!

Met dadelballetjes kun je lekker variëren, namelijk door verschillende ingrediënten toe te voegen. Ik begin altijd met een basis van dadels en noten, daarna voeg ik ingredienten toe naar keuze. Een aantal voorbeelden zijn havervlokken*, kokosrasp*, cacaopoeder*, kaneel* en (geraspte) wortel. Met makkelijke en lekkere ingrediënten maak jij een heerlijk gezond tussendoortje naar wens.

Gezond tussendoortje: Dadelballetjes

Hoe maak ik deze gezonde snack?

Je kunt dadelballetjes maken voor 1 portie of in bulk. Je kunt ze uitdelen wanneer vrienden of familie op bezoek komen, of je kunt ze afgesloten bewaren in de koelkast. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje bij de hand.

Dit recept is genoeg voor 5 dadelballetjes

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

  1. Snijd de dadels in dunne plakjes en doe deze in een kom.
  2. Snijd of hak de noten fijn en voeg deze toe aan de dadels.
  3. Voeg de havervlokken en kokosrasp toe aan het dadel-noten mengsel.
  4. Meng dit goed en rol hier balletjes van.
  5. Eet smakelijk!

Lees ook: Hoe kan je op een natuurlijke manier je spijsvertering bevorderen?

* Deze link is een affiliatelink. Wanneer je iets aanschaft via deze link, ontvang ik een kleine commissie. Je hoeft hier niet extra voor te betalen. Op deze manier kun je mij ongemerkt steunen.