Coachingstraject

Je gezondheid verdient aandacht

Voed je je lichaam met de gezonde voeding?
Eet je voldoende en gezond? Geef je haar de beweging waardoor ze soepel door het leven gaat? Of heeft je lichaam het zwaar met het tillen van extra kilo’s?

Krijgt je lichaam de liefde en aandacht dat zij verdient?
Zorg je goed voor je lichaam? Ben je bewust van je lichaam en luister je hier naar? Neem je rust als je moe bent? Stop je als je pijn hebt?

Heb je een goede relatie met je lichaam?
Ben je blij met hoe je lichaam eruit ziet? Ben je haar dankbaar voor wat ze doet? Ben je trots op je lichaam?

Tijdens een coachingstraject werken we samen aan je vraag of wens over een gezonde levensstijl. Elk coachingstraject ziet er anders uit, omdat we samen kijken naar je persoonlijke behoeften. Wat heb je nodig en wat wil je bereiken?

Wat doe je tijdens een coachingstraject?

Als holistisch voedingscoach kan ik je bij veel verschillende vragen, klachten en onderwerpen helpen. 

 • Wil je afvallen of aankomen? We gaan samen in gesprek, waardoor we erachter komen waar je aan kunt werken. Dit kunnen kleine veranderingen zijn in je levensstijl, maar ook ondermijnende gedachten en/of patronen.
 • Wil je weten hoe je gezonde keuzes kunt maken? Laten we een kijkje nemen in de supermarkt. Hier kijken we naar wat je normaal zou kopen en wat gezondere varianten zijn. Ook leer ik je verpakkingen lezen, zodat je de volgende keer zélf gezondere keuzes kunt maken
 • Wil je je zelfbeeld en zelfliefde verbeteren? Laten we door middel van gesprekken erachter komen wat je nodig hebt en welke ondermijnende gedachten je tegenhouden.
 • Wil je bewust worden van je lichaam? Laten we naar buiten gaan! Zo kun je tijdens het wandelen bewust worden van je lichaam door middel van oefeningen.

Heb je een andere voedings-vraag of wil je iets anders bereiken? Bij veelgestelde vragen kom je erachter waar ik je allemaal bij kan helpen.

Ik verheug mij om je te begeleiden

Liefs Fleur

Wat levert een traject je op?

Vitaal lichaam
Geef je lichaam de juiste voeding, zodat je gezond en vitaal je leven kunt leven. En gun je lichaam de aandacht die het verdient! Doordat je je lichaam de aandacht, voeding en beweging geeft, die hij nodig heeft en wilt, krijg je er ontzettend veel voor terug. Je voelt je minder moe, vitaler, sportiever, vrijer, enz.

Gezondere mindset
Kom achter (on)bewuste gedachten en patronen die jarenlang ervoor zorgde dat je niet kon bereiken wat je écht wilde. Je krijgt handvatten mee om deze gedachten en patronen op te speuren. Je krijgt een bewuste(re) houding. Op deze manier kun je ook na het coachingstraject zelfstandig aan de gang om je levensstijl stapje voor stapje te verbeteren.

Voordelen van een coachingstraject

Er zijn meerdere voordelen aan een coachingstraject ten opzichte van een losse coachingssessie, namelijk:

Je kunt je meer ontwikkelen
Een gezonde levensstijl bereik niet in één sessie. In een losse sessie kan ik je helpen om een klein stapje te zetten, een vraag te beantwoorden of de start te geven richting een gezondere levensstijl. Ik kan je met één sessie van A naar B brengen. Met een coachingstraject zie ik je meerdere keren, waardoor ik je van A naar F kan brengen. Je kunt je dus meer en verder ontwikkelen.

Er is ruimte om te struikelen
Het verbeteren van je levensstijl is een mooi, maar soms lastig, traject. We kijken o.a. naar je voeding, beweging, motivatie, mindset, patronen en gedachten. Het is heel normaal dat je tijdens een traject een terugval hebt of tegen andere uitdagingen aanloopt. Deze momenten zijn precies de momenten waar je van kunt leren. Tijdens een struikel-moment kun je leren hoe je na het coachingstraject weer zelfstandig op kunt staan.

Ik neem de tijd voor je
Ik hoef je niet in één sessie vol te proppen met informatie, oefeningen en voorbeelden. Tijdens een coachingstraject heb ik de tijd om alles rustig uit te leggen. Daarnaast heb je zelf de ruimte om alle handvatten te implementeren. Wanneer je vragen of opmerkingen hebt, kun je deze (zonder drempel) de volgende sessie stellen. Elke sessie in het traject vergroot de waarde. Er is meer ruimte voor diepgang.

Extra voordelen

 • Sluit aan bij de online community via de privé Facebook-groep. Je hoeft het op deze manier niet alleen te doen. In deze groep mag je vragen, inspiratie, verhalen, ervaringen, inzichten, recepten, e.d. delen met elkaar.
 • Elke sessie op zich krijgt meer diepgang en wordt meer waardevol. Het geeft een veel groter resultaat (ten opzichte van een losse sessie)
 • Sluit gratis aan bij één van de evenementen die ik organiseer. Deze evenementen worden gedeeld via de Facebook groep.
 • Je hebt een stok achter de deur (om een ontwikkeling door te zetten)
 • Er is meer ruimte voor een bredere focus voor een hardere groei
 • Je hebt ruimte om vragen te stellen
 • Je krijgt meer waarde voor je geld

Ervaringen van anderen


“Fleur geeft heel fijn advies. Ze heeft heel veel kennis van zaken en vertelt hier graag over. Met alle voedings vragen kan je bij haar terecht en geeft ze dan op een goed begrijpelijk manier antwoord op. Heeft ze ergens niet meteen een antwoord op dan gaat ze het helemaal uitpluizen en komt ze vanzelf weer bij je terug met een uitgebreid antwoord”

— Anoniem

“Ik heb Fleur ervaren als een leuke en energieke vrouw. Ze is oprecht en vriendelijk. Je kunt op haar vertrouwen en bouwen”

— Anoniem

Veelgestelde vragen

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding, waarin je op een gestructureerde en doelgerichte manier gaat werken aan je doelen. De begeleiding is op basis van een gelijkwaardige 1-op-1 relatie. Tijdens coachingssessies wordt je gestimuleerd tot persoonlijke groei, bewustwording, het vergroten van zelfvertrouwen en jezelf ontwikkelen.
De toegevoegde waarde van een coach vind ik dat een coach niet alleen een adviserende, maar ook een coachende rol heeft. Ook wanneer het niet lukt om bepaald gedrag te veranderen, blijft een coach naast je staan.
Tijdens het coachingstraject is het belangrijk om te kijken naar je motivatie, zodat je zelf de verantwoordelijkheid kan pakken voor je eigen ontwikkeling. Daarnaast zal je persoonlijke groei gestimuleerd worden door te vragen te stellen, door te vragen, te luisteren en je af en toe te confronteren. Door de opdrachten en coachingssessies ga je automatisch nadenken over je huidige manier van doen, waardoor je vanuit jezelf je gedrag wilt en gaat veranderen.
Ik ben een holistisch voedingscoach. Het woord holisme komt oorspronkelijk van het Griekse woord “Holos”, wat volledig / geheel betekent. Als je iets holistisch bekijkt, kijk je naar het geheel. In het geval van mijn coaching houdt dit in dat we samen niet alleen kijken naar een klacht of doel, maar naar alles in zijn totaliteit.
Een voorbeeld hiervan is dat je een slecht zelfbeeld kan hebben, omdat je in je jeugd een slechte ervaring heb gehad. Of heb je een moeilijke relatie met zoet (en ongezond) eten, omdat je dit patroon heb overgenomen van je ouders. Tijdens het coachingstraject kijken we met een holistische en open blik naar jou.
Ik ben Fleur Lassche, een enthousiaste en leergierige voedingscoach. Ik vind het ontzettend mooi om anderen te zien groeien, helemaal als ik mee mag helpen bij deze ontwikkeling!
Afgelopen jaren verdiept in voeding, gezondheid en gedragsverandering. Ik word enthousiast van het buitenleven, bewust en gezond eten, wandelen, zwemmen en creatief bezig zijn.
Afgelopen jaren heb ik niet stil gezeten. In 2018 heb ik de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek (Hogeschool van Amsterdam) afgerond met de specialisatie “Nutrition and Dietetics”. Tijdens deze opleiding heb ik de minor Klinische Voeding (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) gevolgd, waardoor ik afstudeerde als klinisch diëtist.
Van 2018 t/m 2020 heb ik drie opleidingen afgerond op het Grafisch Media Instituut (Amsterdam), namelijk de opleidingen DTP Basis, Mediavormgeving Basis en Grafisch Ontwerper. Dit deed ik terwijl ik werkzaam was in de marketing, vormgeving en social media. Ik heb meerdere banen gehad in de gezondheids- en voedingsindustrie.
In 2021 heb ik de stap gezet om de Master Health Education and Promotion (Universiteit van Maastricht) te doen. Hier kan ik mijn brede kennis over voeding, gezondheid en vormgeving samenvoegen tot het bevorderen van de gezondheid van jou en de andere Nederlanders.
Hiernaast heb ik afgelopen jaren meerdere bijscholingen gevolgd, namelijk EHBO, Reanimatie (incl. AED), Social media marketing, Meditatie & mindfulness, Stress & mindset en Emotie eten.
Wil je meer weten? Kijk gerust op de pagina “Over Fleur”
Je kunt met al je vragen komen over voeding en gezondheid. Enkele voorbeelden staan hieronder:
 • Hoeveel calorieën moet ik eten om af te vallen/aan te komen?
 • Wat kan ik doen om niet terug te vallen in oude gewoonten?
 • Hoe kan ik mijn motivatie vasthouden?
 • Hoe verander ik mijn ongezonde gewoonten?
 • Welke voeding heeft mijn lichaam nodig?
 • Hoe luister ik beter naar mijn lichaam?
 • Wat kan ik doen om meer spieren te krijgen?
 • Ik wil graag vitaler worden
 • Wat kan ik doen om meer energie te krijgen?
Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met mij op via het contactformullier. Dan kunnen we samen kijken hoe ik je hierbij kan helpen. Wil je weten met welke klachten je kunt komen? Bekijk dan de volgende vraag
Ik heb afgelopen jaren ervaring en kennis opgedaan in verschillende onderwerpen. Denk aan problemen/klachten rondom voeding, gezondheid, levensstijl, motivatie en mindset. Hieronder zie je een kleine opsomming waarbij ik je met betrekking tot voeding mee kan helpen.
 • Darmklachten
 • Diabetes type 2
 • Emotie eten
 • Gewichtsveranderingen
 • Hart- en vaatziekten
 • Herstel na een operatie
 • Herstel na een ziekenhuisopname
 • Hoge bloeddruk
 • Hoog cholesterol
 • Kanker
 • Maagklachten
 • Obesitas
 • Obstipatie
 • Ondervoeding
 • Ongewenst gewichtsverlies
 • Overgewicht
 • Prikkelbaar darmsyndroom (PDS)
 • Spijsverteringsklachten
 • Sportvoeding
 • Tekorten aan vitamines en/of mineralen
 • Vegetarisch dieet
 • Veganistisch dieet
 • Vermoeidheid
 • Voedselallergieën
 • Voedselintoleranties
Staat je klacht/probleem hier niet tussen? Neem dan gerust contact met mij op via het contactformullier. Dan kunnen we samen kijken hoe ik je hierbij kan helpen.
Dit coachingstraject is geen dieet. Het is het veranderen van ondermijnende gedachten, patronen, kennis, motivatie enz. Dit wordt ook wel “levensstijl” genoemd.
Het veranderen van je levensstijl is (vaak) niet haalbaar met een dieet, boek of losse sessie. Tijdens dit coachingstraject krijg je ook handvatten mee voor na het coachingstraject. Je kunt dus na het coachingstraject zelfstandig verder met je nieuwe kennis, houding en handvatten.
Ik ben een holistisch voedingscoach. Ik heb niet alleen een adviserende, maar ook een coachende rol. Ook wanneer het niet lukt om bepaald gedrag te veranderen, blijf ik naast je staan.
Het verbeteren van je levensstijl kan jaren duren. Door het stapje voor stapje te veranderen (in plaats van in één keer) is de kans veel groter dat je het volhoudt.
Nee, je hoeft je niet voor te bereiden voor de eerste sessie.
Tijdens het coachingstraject krijg je echter wel opdrachten mee. Deze kun je in de periode tussen de twee coachingssessies uitvoeren, zodat je de nieuwe kennis en inzichten kunt toepassen. Wanneer je je meer inzet voor deze opdrachten, zul je meer bereiken. Het coachingstraject zal hierdoor effectiever zijn.
Wil je je wel voorbereiden? Je kunt van tevoren alvast voor jezelf op een rij zetten wat je vraag, doel en/of klacht is. Hierdoor kunnen we tijdens de eerste sessie gelijk hiermee aan de slag. Als je dit (nog) niet weet, zetten we dit samen op een rij.
Het coachingstraject duurt 3 tot 5 maanden. De 6 sessies zullen elke 2 à 3 weken plaatsvinden.
Drie sessies zijn online via Zoom (1 uur). De andere drie sessies zijn wandelend, waarvan we de locatie samen kunnen bespreken (ongeveer 1,5 uur).  
Nee. Ik ben niet aangesloten bij een zorgverzekeraar. Ik heb hiervoor gekozen, zodat ik meer tijd kan besteden aan het bieden van goede coaching en het volgen van bijscholing.
Heb je minder te besteden, maar ben je wel geïnteresseerd in dit coachingstraject? Stuur mij gerust een berichtje via het contactformulier. Dan kunnen wij samen kijken naar opties.
Je eigen investering voor het coachingstraject is 640 euro. Je kunt het bedrag in één keer betalen, of in termijnen (in twee keer).
Ben je jonger dan 25 jaar of lid van Jongeren van West-Friesland? Dan krijg je 20% korting!
Heb je minder te besteden, maar je valt buiten bovenstaande opties? Neem dan contact met mij op via het contactformulier, zodat we samen kunnen kijken naar opties.
Het coachingstraject bevat 6 sessies. Hiervan zijn drie sessies online van 1 uur (via Zoom) en drie sessies wandelend van 1,5 uur (locatie nader te bepalen). Totaal duurt het coachingstraject 7,5 uur. Deze sessies zullen elke 2 à 3 weken plaatsvinden.
Tijdens de eerste sessie maken we (online) kennis met elkaar en maken we inzichtelijk waar je last van hebt, welke vraag je hebt en/of waarin je je levensstijl wilt verbeteren. Ook kijken we hoe grote impact dit heeft en hoe belangrijk dit voor je is. Daarnaast maken we inzichtelijk hoe we het traject kunnen inrichten aan de hand van je klacht, vraag en/of wens. Je krijgt gelijk de eerste opdracht en een brief mee. Deze brief is van te voren geschreven door mij en is geschreven door in te voelen op jou. Hierin staat een persoonlijke boodschap hoe (en waarin) je kunt groeien tijdens het traject.
Tijdens de tweede en vierde sessie gaan we samen wandelen. Hierin bespreken we bijvoorbeeld de opdrachten, brief en hetgeen waar we samen mee bezig zijn. Deze sessies sluiten we af met een opdracht.
De derde en vijfde sessie zijn online. Hierin bespreken we bijvoorbeeld de opdrachten en hetgeen waar we samen mee bezig zijn. Ook deze sessies sluiten we af met een opdracht.
De zesde sessie is de afsluitende sessie. Deze doen we tijdens een wandeling. We gaan hier o.a. bespreken hoe je ervoor zorgt dat je nu zelfstandig verder kunt werken aan je doelen en een gezonde levensstijl. Hoe zorg je er zelfstandig voor om niet terug te vallen in oude gewoonten? Aan het einde van deze sessie krijg je een afsluitende brief. Hierin staat een persoonlijke boodschap hoe (en waarin) je kunt groeien na het traject.
Het kan zijn dat je het traject wilt verlengen, dit kan! In overleg kijken we hoeveel sessies je nodig hebt/wil.
Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier. Dan kunnen we samen kijken hoe ik je hierbij kan helpen.

Meld je hier aan voor het coachingstraject!

Ik verheug mij om je te begeleiden

Liefs Fleur