Vrienden worden met je lijf

Het boek “Vrienden worden met je lijf” heb ik met veel plezier gelezen. Ik geloof erin dat iedereen kan leren van dit boek over zijn/haar/hen lichaam, met die reden schrijf ik er graag over.

Waar gaat het boek over?

Het boek “Vrienden worden met je lijf, lichaamsbewustzijn als levensbelang” van Lisette Thooft gaat over het contact tussen je hersenen, je gevoel en je lichaam. Iets wat velen tegenwoordig niet meer goed kunnen.

Door in contact te komen met je lichaam en te leren houden van je lichaam, ontstaat er een basaal gevoel van liefde. Je lichaam hoeft niet perfect te zijn en/of niet te voldoen aan de maatschappelijke maatschaven. Volgens het boek hoef je je lichaam niet mooi te vinden, maar je moet wel van je lichaam houden. Je moet je kunnen ontspannen in je lichaam en genieten van je lichaam.

Dit doe je door alle pijn en al het ongemak te accepteren. Dit lijkt lastig, maar je volwassen mensenhart kan dit aan. Wat je hiervoor nodig hebt is lichaamsbewustzijn. Dit houdt in dat je moet kunnen en durven voelen wat je voelt, met vriendelijke en warme aandacht (in plaats van afkeur).

Uiteindelijk ben je meer in staat om te kunnen genieten van het leven. Je voelt en wordt mooier en gezonder. Je leert meer begrijpen wat je lichaam wil en je kun je immuunsysteem verbeteren.

Lees ook: Mijn werkwijze als diëtist en coach

Waar kan ik dit boek kopen?

Dit boek bevat duidelijke en begrijpbare informatie, oefeningen en verhalen van anderen. Je kunt het boek via verschillende winkels kopen, waaronder hier.

Deze link is een affiliatelink. Wanneer je iets aanschaft via deze link, ontvang ik een kleine commissie. Je hoeft hier niet extra voor te betalen. Op deze manier kun je mij ongemerkt steunen.

Liefs Fleur

Lees ook: Oefenen met dankbaarheid

Geef een reactie