Gratis zaaikalender downloaden

Gebruik nu deze zaaikalender (voor groenten) en begin dit jaar met jouw eigen moestuin! Zo weet jij precies wanneer je beste kunt zaaien in de volle grond of onder glas (in huis of in een kas).

Wat ga jij zaaien dit jaar?

Weet jij al wat je wilt laten groeien dit jaar? Ik snap dat het best spannend kan zijn om voor het eerst een (kleine) groentetuin te hebben dit jaar. Daarom is het handig om te kiezen voor makkelijke groenten, zoals uien, pompoen, prei of bieten!

Het belangrijkst is dat je groenten kiest die je lekker vind, zodat je na maanden lang liefde geven, ook echt kunt genieten van de groenten!

En oja, vergeet ook niet wat bloemetjes in de tuin te zetten voor de bijen! Ook jouw planten worden weer blij van al het leven in de tuin.

Lees ook: Begin nu je eigen kruidentuin!

foto van unsplash

Hoe gebruik je deze zaaikalender?

Als eerste kies je voor jezelf welke groente je graag wilt kweken, daarna kijk je op de kalender wanneer je deze het beste kunt zaaien. Hierop is het belangrijk om te kijken of het onder glas of op de volle grond gezaaid moet worden. Gaat het nog vriezen komende week? Wacht dan nog even met zaaien in de volle grond en laat het plantje de eerste weken binnen groeien.

Download de zaaikalender hieronder!

2 reacties op “Gratis zaaikalender downloaden”

  1. […] je een eigen moestuin beginnen? Ik heb een zaaikalender gemaakt, deze kun je hier gratis downloaden. Ook heb ik beschreven hoe je deze zaaikalender kunt gebruiken en wat je het […]

Geef een reactie